Jarota to nie tylko hotel i klub piłkarski

Opublikowano:
Autor:

Jarota to nie tylko hotel i klub piłkarski - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości

Jarota... Pierwsze skojarzenia? Hotel, a dla kibiców - klub piłkarski. A przecież jest jeszcze hotelowa restauracja. Nie znasz? Nigdy w niej nie byłeś? Warto więc ją odwiedzić. Znajdziesz w niej tradycyjne polskie smaki i potrawy z europejskiej kuchni. Zawsze ze świeżych produktów najwyższej jakości. To doskonałe miejsce na kolację, lunch czy rodzinną uroczystość.

- Może wydawać się to trochę dziwne, ale sporo osób nie wie, że w hotelu Jarota można bardzo dobrze zjeść - mówi Artur Śmigielski, który od sześciu lat jest szefem kuchni hotelowej restauracji. - Myślę, że wielu ludzi korzystających z aquaparku, mających jeszcze w pamięci nieistniejącą już „Basenową”, sądzi, że jedynym miejscem, gdzie można tutaj coś zjeść jest bar nad basenem. A przecież wystarczy przejść kilkadziesiąt metrów, żeby trafić do naszej restauracji - mówi szef kuchni.

Klimatyzowana sala restauracji Hotelu Jarota może przyjąć około stu gości lub do sześćdziesięciu osób na imprezach okolicznościowych. To świetne miejsce na rodzinny obiad czy biznesową kolację. - Moim marzeniem jest, żeby nasza restauracja na co dzień tętniła życiem. Żeby ludzie wpadali do nas na dobry obiad, deser czy kawę. Ceny, jak na restaurację trzygwiazdkowego hotelu, są przystępne, a porcje duże. Każdy znajdzie coś dla siebie i na pewno naje się do syta - mówi Śmigielski.

Co szczególnie poleca szef kuchni? - Krem z dyni, polędwiczki wieprzowe w kurkach, a dla „mięsożerców” wyśmienite steki z najwyższej jakości polędwicy wołowej - zachęca Śmigielski. - No i oczywiście befsztyk tatarski. Nasi stali klienci twierdzą, że najlepszy, nie tylko w Jarocinie.

W hotelowej restauracji można zorganizować praktycznie każdą imprezę. Przyjęcie weselne, jubileusz, urodziny, imieniny, wieczór panieński czy kawalerski. Od kilku do kilkudziesięciu osób. Do dyspozycji gości jest monitorowany parking. Zawsze można też przenocować w hotelu.

Istnieje także możliwość przygotowania spotkania w plenerze -  pod wiatą lub w namiocie obok hotelu. Tam właśnie znajdowała się m.in. strefa finiszera RockRun bardzo chwalona przez uczestników tego biegu. - Nie boimy się wyzwań. Jesteśmy w stanie cateringowo obsłużyć każdą imprezę – zapewnia Artur Śmigielski.

Restauracyjna kuchnia zapewnia również pełną obsługę gastronomiczną konferencji i szkoleń, które można zorganizować w jednej z czterech bogato wyposażonych sal konferencyjnych w hotelu.

 

Restauracja Hotelu Jarota -  ul. Sportowa 6

Godziny otwarcia: codziennie od 11.00 do 22.00
tel. (62) 747-31-04 w. 259 / tel. 505/228-551

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE