Dostosuj wydruk

Można się zdziwić kto gotuje dla szpitala

Można się zdziwić kto gotuje dla szpitala

Zmieniła się kuchnia, która dostarcza jedzenie dla pacjentów jarocińskiego szpitala. Przez rok dla pacjentów szpitala posiłki przygotowywała restauracja „Diamentowy Młyn” z Jaraczewa. Zmiana nastąpiła na skutek wygaśnięcia umowy.



Kiedy dla lecznicy gotowało Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe „Martina Catering” z Poznania (przed firmą z Jaraczewa - przyp. red.). Pacjenci skarżyli się na złą jakość posiłków [więcej na ten temat zobacz TUTAJ]..
 

Wówczas rozpisany został przetarg i wyłoniony nowy dostawca - firma z Jaraczewa. Podstawowym atutem - oprócz jakości posiłków - była znacznie mniejsza odległość, którą „muszą one pokonać do Jarocina” [WIĘCEJ o tym pisaliśmy TUTAJ].
 

Po zakończeniu umowy ogłoszono kolejny przetarg,. Zgłosiły się do niego trzy podmioty - ponownie restauracja „Diamentowy Młyn” z Jaraczewa oraz spółka Jana Raczkiewicza i Katarzyny Szymkowiak z Jarocina i restauracja pałacu w Witaszycach.
 

Wybrany została ta ostatnia i teraz pałacowa kuchnia co najmniej przez rok - bo na tyle została podpisana umowa - będzie przygotowywała jedzenie do szpitala.
 

Kiedy posiłki przygotowywała restauracją „Diamentowy Młyn” z Jaraczewa dzienna stawka żywieniowa pacjenta w jarocińskim szpitalu wynosiła 15.20 zł. Z kolei dzienna stawka żywieniowa pacjenta za posiłki przygotowywane przez restaurację pałacu w Witaszycach wynosi 16,00 zł.

autor: Anna Konieczna

Źródło:

Dodano: 2018.10.26

jarocinska.pl Copyright © 2007 - 2020 Południowa Oficyna Wydawnicza
redakcja: ul. Kasprzaka 1a, 63-200 Jarocin, 62 747 15 31