Podaj przepis wygraj pieniądze. Letni konkurs Gazety Jarocińskiej

Opublikowano:
Autor:

Podaj przepis wygraj pieniądze. Letni konkurs Gazety Jarocińskiej  - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości

UWAGA: Letni konkurs Gazety Jarocińskiej. Co tydzień do wygrania 100 zł na zakupy w Delikatesach Centrum! Przez całe wakacje!

 

Truskawki, czereśnie, borówki, agrest, porzeczki, rabarbar, ogórki, pomidory, fasolka... - sezon w pełni, a to oznacza moc możliwości w przygotowywaniu codziennych dań, słodkich poczęstunków i przetworów na zimowy czas.  

 

Na pewno korzystasz z darów natury i przygotowujesz dla swoich bliskich niejedną pychotkę! Chcesz się podzielić swoją wiedzą z Czytelnikami „Gazety Jarocińskiej”, a przy okazji zdobyć atrakcyjną nagrodę? Wystarczy przesłać przepis na potrawę z wykorzystaniem sezonowych owoców lub warzyw. Koniecznie dołącz zdjęcie potrawy, najlepiej również swoje, podaj dane (imię, nazwisko, adres i numer telefonu).

 

Co tydzień będziemy nadesłane przepisy publikować na łamach gazety, a autor jednego z nich otrzyma NAGRODĘ - bon na 100 zł do wykorzystania w sklepach Delikatesy Centrum.

 

Przepis wraz z wypełnionym kuponem należy przesłać na adres: redakcja@jarocinska.pl (z dopiskiem w tytule: „Konkurs kulinarny”) lub pocztą: „Gazeta Jarocińska”, ul. Kasprzaka 1a, 63-200 Jarocin albo dostarczyć osobiście, w godzinach od 9.00 do 15.30. Regulamin jest dostępny w siedzibie „Gazety”.

Już mamy pierwszego zwycięzcę! To pan Tomasz Dymowski z Panienki [ZDJĘCIE], który przysłał nam przepis na buraczki… wierszem.

UWAGA! Konkurs jest dla mieszkańców powiatu jarocińskiego i gminy Nowe Miasto. Jeśli chcesz wziąć w nim udział, wyrażasz zgodę na publikację przepisu i przesłanego zdjęcia na łamach "Gazety Jarocińskiej" i portalu jarocinska.pl.

 

BURACZKI

Nie ma takiej drugiej paczki,

co robi takie buraczki.

Syn tu rządzi, pomaga tata,

nadzoruje mama Agata.

Jeść je możemy nieustannie,

robimy buraczki w wannie.

To jest przepis podstawowy,

niechaj robi, kto gotowy.

2 kg buraczków obranych

wcześniej już ugotowanych,

zetrzeć na tarce, łyżkę dać soli

i mieszać to sobie powoli.

Tata najczęściej to przy tym śpiewa,

mniejsza z tym, teraz zalewa.

Pół szklanki octu i cukru szklankę,

tak to robimy my tę mieszankę.

2 szklanki wody, laurowe liście

2 oczywiście

i dla bajery ziela angielskie dokładnie 4

4 ziarnka pieprzu, cebulę jasną.

tata kroi, płacze, ma minę biedną,

obiera ją i w kostkę kroi,

on tej roboty to się boi.

2 ząbki czosnku włożyć do buraczków

teraz to nabiera smaczków.

Zalać ją zalewą, odstawić na dobę,

wysłać do łazienki pobrudzoną osobę.

Od czasu do czasu buraczków spróbować

i 20 minut trzeba to gotować.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE