Pieczenie pierników, czyli czas na świąteczne przekąski

Opublikowano:
Autor:

Pieczenie pierników, czyli czas na świąteczne przekąski - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości

Jarocin. Tarce. Pierniki. Pieczenie pierników. Święta Bożego Narodzenia.

 

 

Podczas gorączki Świąt Bożego Narodzenia, prawie u każdego w domu można znaleźć pierniki. Niektórzy je kupują, inni przechowują przez cały rok, kolejni sami zakasają rękawy i biorą się za domowe wypieki.

 

 

Marcin Kucharski, główny kucharz w Pałacu w Tarcach, postanowił wraz z sąsiadującą Szkołą zorganizować dla jej uczniów szkolenie w zakresie pieczenia tej świątecznej przekąski.

 

 

Cała akcja miała na celu nauczenie młodzieży różnych technik malowania pierników oraz ich wypieków.

 

Została zorganizowana również druga część szkolenia, która obejmowała robienie dekoracji świątecznych pod okiem Roksany Hernes, absolwentki Polskiej Szkoły Florystycznej w Poznaniu.

 

Całość z wykonanych wypieków i ozdób została przekazana Fundacji Ogród Marzeń podczas Baliku Mikołajkowego w siedzibie Fundacji.

ZOBACZ RELACJE Z PRZEKAZANIA UPOMINKÓW DLA FUNDACJI PONIŻEJ

 

A Wy sami pieczecie pierniki? Kupujecie? Czy przechowujecie zamknięte w szafce i wyciągacie dopiero na okres świąteczny? Piszcie w komentarzach.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE